Vi havde valgt, at vores første teateropsætning skulle være musicalen Skatteøen - verdens bedste sørøverroman krydret med noget fantastisk musik og nogle spændende karakterer i en naturtro skildring af Det Gamle England. Skatteøen er klassikeren over dem alle.

Musicalen er baseret på den udødelige sørøverroman af samme navn, der er skrevet af Robert Louis Stevenson og udkom i 1883. Den er sidenhen blevet lavet til et tro manuskript af Preben Harris med sange af det danske musikgeni Sebastian og er en af Danmarks mest opførte musicals – hvilket der er god grund til!

Her kan høres alle sangene fra "Skatteøen" - klik "se på youtube.com" i højre hjørne for større billede!

HANDLINGEN:
Vi er i 1700tallets England på den afsidesliggende kro Admiral Benbow, som drengen Jim og hans mor Mrs.  Hawkins holder. Jim keder sig og drømmer sig til eventyr og fjerne lande, mens det går mere og mere ned ad bakke for kroen, eftersom den gamle og fordrukne søulk, Kaptajn Bill Bones, har slået sig ned og skræmmer alle gæsterne bort med sine sjofle sange og ugudelige historier. Helt galt bliver det da, når kroen får besøg af først den ene og så den anden grusomme pirat, der er ude efter et gammelt kort, som Bill Bones er i besiddelse af. Da Bill Bones får et pludseligt slagtilfælde og dør, tager Jim kortet og kort efter kommer der en forfærdeligt masse pirater til kroen og endevender den i deres forsøg på at finde Jim og kortet. Jim forstår at der må være noget helt særligt ved dette kort, og viser det til den kloge og nære ven af familien, doktor Livesey, og den meget energiske gods-ejer Trelawney, der straks kan se, hvad piraterne vil med det kort: Det er et skattekort! Et kort over den ø, hvor verdens største skat ligger gemt. Gods-ejeren får straks fat i den stolte skib His-paniola, og med den strenge kap-tajn Smollett, den enbenede kok ’Long’ John Silver, en papegøje og en lidt skummel besætning, begiver Jim, Livesey og Tre-lawney sig ud på den lange og ikke helt ufarlige rejse til Skatteøen

Vi spillede musicallen d. 25 og 26. april 2012 og var meget taknemmelige for at have fuldt hus til alle tre forestillinger. Skatteøen var vores første teateropsætning overhovedet og har været en kæmpe oplevelse - der resulterede i 5000 kr. til Dansk Flygtningehjælp, som vi havde valgt at give halvdelen af vores overskud til. Dette er nemlig ikke et profitforetagende - vi laver teater og musik, fordi vi elsker det, ikke for at tjene penge på det.

Medvirkende

Skuespillere:

Freia Ørum-Hansen som Jim Hawkins

Caroline Reuter som John Silver og Bill Bones 

Marie Rosenberg som Doktor Livesey

David Charlemann Carlslund som Godsejer Trelawney

Sebastian Reuter Runing Hall som Kaptajn Smollett, Toldinspektør Dance og Lille Sherry

Coco Ardal Toft som Ben Gun, Joyce og Terry

Klara Møller-Jørgensen som Blinde Pew

Marie van Deurs Jensen som Sorte Hund og toldbetjent

Kirstina Kokxhoorn Klarskov som George Merry

Mathilde Lieberkind som Styrmand Morgan og toldbetjent

Minna Højholt som Israel Hands, Mrs. Sherry og Fortælleren

Natasja Rasmussen som Mrs. Hawkins

Matilde Johansen som Ferry

Musikere:

William Bøllingtoft (guitar)

Magnus Hostrup Christensen (bas)

Villads Clausen Hansen de Cordier (trommer)

Nikolaj Støvring Hansen (trommer)

Coco Ardal Toft (congas)

Caroline Reuter (klaver)

Minna Højholt (klaver, congas)

Andet:

Helena Zander Wodschow (scenografi, logodesign, lys/lyd, tæppe etc (multimenneske))

Caroline Reuter (Administration, pr, overblik:))

Minna Højholt (Instruktion og manuskript)