Krig, Fred, Kærlighed, Godhed, Ondskab, Sandhed, Idealisme, Forræderi, Kamp, Hævntørst. Lyder det som et forældet melodrama?
Det er det i hvert fald ikke. For de gamle kliche-begreber er kun så tomme som vi gør dem til.

De Vilde Svaler bryder rammerne med en ny, anderledes musikteaterforestilling om krig, ondskab, idealer og menneskelighed. Fra en næsten tom scene skaber 12 selvstændige unge et kreativt, men barskt univers langt uden for realismens og normernes rammer.  

”For historier kan vi alle fortælle. Åh, husker du dengang? Det var De Mørke Tider. DET var heltemod. Hvem der ikke havde chancen for at bevise sit værd. DRAGE ET SVÆRD!”

De Andre blev opvist på TeaterHUSET's laboratoriescene Bastarden (Huset KBH) d. 16-19 november 2012.

Projektet var støttet af DUF's initiativstøtte og Snabslanten.

Hvem er heltene og hvem er skurkene? Det er let at blive blive i tvivl efterhånden som forestillingen skrider frem. For er der også onde blandt de gode, der kæmper for deres værdier – eller er det de andre, der er fjenden? Og findes der i det hele taget godhed og ondskab, sandhed og heltemod? Svar skal du ikke forvente at få. Men spørgsmål kan vi til gengæld love masser af. 
Med sang, poesi og masser af store spørgsmål sætter stykket De Andre tankerne i gang om de mere dunkle af nutidens problemstillinger, på en kunstnerisk og anderledes måde.
Og hvor finder du ellers en pacifist i uniform, en helt der bliver skyld i sin søsters vanvid, en general, der hader sin titel, og en syngende hær?
Så kom med til en forestilling, der både tør joke med og græde over menneskets skrøbelighed, selvhøjtidelighed og evne til forandring. Kom med og se, hvad vi tænker, når vi hører ordet "krig". Lad vores groteske fortæller og farverige karakterer lede dig - "Til nogen folks virkelighed. Til et sted, ingen nogensinde skulle have sat deres fødder."