"Eksperimenterende ungdomsteater i uKirken"

Om handlingen
”Når jeg bliver ingenting” er en surrealistisk undersøgelse af menneskets kamp mod sig selv. Stykket handler om hvordan 7 vidt forskellige mennesker samles i en forladt kirke og i fællesskab forsøger at nedbryde deres egen personlighed og blive til bedre mennesker. De smækker kirkedøren efter sig i en desperat flugt fra både deres omverden og dem selv, og påbegynder et fantasifuldt ritual for at skille sig af med deres personlighed – hvis man vil blive født igen, er man nødt til først at dø. Eller hvad? Er man nødt til at skille sig fuldstændigt af med sit gamle jeg for at opbygge et nyt? Og kan man overhovedet det? Er det muligt at holde omverdenen og fortiden ude og starte fuldstændigt på en frisk?

Om processen
Oprindeligt var det vores mening at stille disse spørgsmål til vores publikum gennem mono- og dialoger, foruden mærkværdig scenografi og rituelle, symbolske (og til tider groteske) handlinger som f.eks. at brænde og slukke stearinlys og få publikum til at overhælde os med mælk, men gennem øveperioden blev vi efterhånden ikke tilfredse med stykkets form. Der manglede ligesom noget. Et par dage før premieren besluttede vi os derfor for at gøre noget drastisk. Vi valgte at tage en god bid af stykket og lave den om til en mere eller mindre improviseret "speed-dating" med publikum, hvor vi stillede vores spørgsmål direkte til dem og også forsøgte at afkræve et svar - eller i hvert fald drage publikum helt ind i stykkets tematikker og gøre dem til aktører i handlingen. Mælkedåb og vanvittig scenografi blev bibeholdt, men højt elskede scener måtte nytænkes og laves om i en halvskræmmende og hektisk proces, for at vi kunne gøre stykket til det, vi ville have. Resultatet var heldigvis det hele værd. 

Vi var så heldige at få lov at opføre stykket lige præcis der, hvor handlingen udspiller sig: i en kirke. Dermed fik vi mulighed for at lukke publikum ind i selvet stykkets rum, og når man først har skillet sig af med den traditionelle teatersal-struktur, kan alt jo være en scene - både foran, rundt om og over publikum ...