Holdet bag "Skatteøen"

Bag Skatteøen står vi 18 stolte unge på 14-16 år. Ud over at være en fantastisk oplevelse har projektet også været helt unikt socialt - sammenhold og venskab har både haft uendelig stor betydning og er blevet styrket rigtig meget. 
Her kan læses mere om de enkelte vilde svaler og deres rolle og funktioner i stykket.

Instruktør

Minna Højholt

Minna er tænkeren bag det hele - grunden til at dette er muligt. Hun har fået os til at drømme, til at håbe og til at tro på, at alt er muligt, men at man skal kæmpe for det. Hun er både hjernen og hjertet bag vores gruppe - hun er vores figther. Hun formår at gøre dette til en spændende opgave, selv når den er hård. Desuden spiller Minna den hysteriske Mrs. Sherry, fortælleren og den småskøre pirat Israel Hands. Hun viser også sine talenter, når hun spiller klaver og congas og ikke mindst, når hun synger.

Skuespiller

Coco

Coco er vi så heldige at have i rollen som den småskøre Ben Gun, der har levet 3 år på en øde ø. Coco har heldigvis intet problem med at være lidt sindssyg, synge Ostesangen og i det hele taget sprede smil omkring sig, og hun er alt i alt perfekt til rollen, hvor man skal være fuld af sprudlende energi og humør - for det er hun selv. Derudover har hun været frisk på at gå til hånde ved ubemandede 'opgaver' såsom tjeneren Joyce, krogæsten Terry og ikke mindst at fyre den af med al sit rytmiske talent på congas.

Skuespiller

Freia Ørum-Hansen

Freia spiller vores hovedrolle Jim Hawkins, hvilket hun i den grad har fortjent, da hun lever fuldt op til sit ansvar. Hvis man ser bort fra uvæsentligheder som, at de kommer fra forskellige lande og forskellige århundrede, kan man se en masse ligheder. Den sprudlende livenergi, det store hjerte og ønsket om eventyr er få af de ting, Freia og Jim deler. Udover perfekt at spille, synge og simpelthen være Jim, har Freia også gennem hele forløbet haft lige den tilgang til stykket, der har været brug for. Hun kendte og var helt vild med Skatteøen lang tid inden, og har været ekstremt aktiv på alle fronter.

Skuespiller

Klara Møller Jørgensen

I rollen som den skræmmende pirat Blinde Pew har vi Klara, og her får hun virkelig udlevet sine talenter. Selvom Klara er sopran og har klaget over at rollens sange ligger til en mands stemme, både synger og spiller hun perfekt som Blinde Pew. I romanen "Skatteøen" beskriver Jim, hvordan ingen vil være i stand til at forstå hans skræk for piraterne uden at have mødt 'den blinde mand'. Klara giver hele salen mødet med 'den blinde mand', og det er næsten ubegribeligt, hvordan en varm person som hende kan forvandle sig til Blinde Pew.

Skuespiller

Marie van Deurs Jensen

Marie er endnu en syngende pirat iblandt os. Udover at have indvilliget i at være sanger for Doktor Livesey, hvilket Marie klarer super flot, spiller hun rollen som den skumle "Sorte Hund", der kun har tre fingre på venstre hånd - på trods af et være en pige, der er noget lavere end Jim - så gennemført, at man bliver helt bange for hende, hvilket kan ses som mærkeligt, når man tænker på hendes evigt dejlige humør. Hendes glæde for selv de mindste ting, som at hun får lov til at have en klap for øjet, er meget smittende i gruppen, og der er altid god stemning omkring hende.

Skuespiller

Mathilde Lieberkind

Mathilde kom os til undsætning, da en af vores andre skuespillere måtte springe fra. Hun gik med det samme ind i stykket med et kæmpe engagement og masser af gode idéer, og fra første dag var hun helt klar, spillede skuespil og sang på niveau med alle os andre. Hun var dejligt positiv og levede sig med det samme ind i rollen som den frygtindgydende pirat styrmand Morgan. På et par timer blev det hurtigt bevist, at Mathilde havde lige så meget talent for musik, teater og dans som alle os andre, og hun blev derudover hurtigt venner med alle. Vi er meget taknemmelige for alt hendes arbejde og strålende humør.

Skuespiller

Sebastian Hall

Sebastian er måske ikke verdens bedste danser, men i de mange roller som både Lille Sherry (hvor han i allerhøjeste grad får udlevet sin passion for at sige replikken "atjuh!"), Toldinspektør Dance, og ikke mindst den firkantede, strenge og kloge kaptajn Smollett, får han virkelig vist, at han kan meget mere end blot at spille fodbold og sprede fnis blandt holdets mange piger. For Sebastian er, ud over at være en af de eneste skuespillere af hankøn, med til at sprede harmoni, hygge og sjov når vi øver både med sine stive dansetrin, sin overgangssangstemme og sine underlige jokes.

Musiker

Nikolaj Støvring Hansen

Nikolaj er nok den allermest 'professionelle' skuespiller i gruppen, da han har haft både hovedroller og biroller i flere spillefilm, og han er derfor meget erfaren inden for disse fag. Alligevel bestemte han sig for den mindste rolle i stykket nemlig Silvers - dog meget betydningsfulde - papegøje Kaptajn Flint. Men Nikolajs vigtigste og bedst udførte opgave er at fyre den af på trommesættet.

Musiker

Villads de Cordier

Villads er ham, der altid danser og simpelthen bare har næsten for meget rytme i kroppen. I forbindelse med en musical kan det dog aldrig blive for meget, og vi har den glæde at udnytte Villads' rytme og energi i bandet, hvor han skiftes med Nikolaj om spille trommer til den helt store guldmedalje - også selvom sangene er både mærkelige og svære.

Administrator

Caroline Reuter

Caroline er den, der har styr på tingene. Uden hendes overblik og organisering var dette aldrig nogensinde blevet til noget. Caroline har kæmpet med næb og klør og ud over al hendes 'overarbejde' i forbindelse med administration, budget, sponsorer og planlægning, har hun ikke alene en stor rolles replikker at holde styr på, men to. Vi er så heldige at have Caroline i rollen som både den udspekulerede John Silver og den rombællende Bill Bones - to roller, hvor hun vil udfolde sit talent til det yderste.

Skuespiller

David Charleman

David, fik vi efter lidt overtagelse, overbevist om at han er perfekt i rollen som Godsejer Trelawney, og vi må med stolthed i stemmen sige, at vi havde ret - han er perfekt til denne rolle. Udover at spille rollen som Trelawney rigtig godt er David med på lidt af hvert. Der bliver danset og sunget, og han holder sig ikke tilbage, hvilket vi er rigtig glade for. Han er lidt af en figther, og han giver ikke nemt op, hverken når det kommer til dans, sang eller skuespil, hvilket man i den grad kan se på hans præstationer. 

Skuespiller

Kirstina Klarskov

Kirstina møder altid op smilende og i godt humør med masser af positivt feedback i ærmet. Alligevel spiller og synger hun rollen som den frygtindgydende, lidt mærkelige pirat George Merry fantastisk. Hun har kun en skøn latter til overs for at blive "tvunget" en Bob Marley-agtig paryk på hovedet, man kan altid regne med hendes opbakning og begejstring, og hun er intet mindre end en fryd for gruppen. Kirstina fanger helt af sig selv lige præcis George Merry's karakter og hvordan hans replikker skal siges, så hun får alle til at grine, og der er aldrig kedeligt når hun er til stede - hverken på eller bag scenen.

Skuespiller

Marie Rosenberg

Marie har været frisk på rollen med de lange replikker: Doktor Livesey, hvilket efter vores mening er det perfekte cast. Doktoren er den vise mand med det store ordforråd, hvilket passer perfekt med Marie, der altid kan give sin stærke mening om sagen på en måde, man ikke kan hamle op med, med sit kreative og voksne sprog fuld af fremmedord og gode argumenter. Ud over det er Marie også en fantastisk skuespiller, og der er ingen vi hellere så i rollen som doktor Livesy, som vi mener er en meget heldig mand!

Skuespiller

Matilde Johansen

Matilde optræder mest som sanger i stykket, hvor hun med et smil og masser af talent træder ind, hvor der er brug for at blive sunget (f.eks. synger hun for godsejer Trelawney). Udover det spiller hun den syngende, øldrikkende og i hvert fald ikke hjælpsomme krogæst Ferry og på trods af den lille rolle, sætter hun sit tydelige præg på stykket med sin betydningsfulde opbakning til de andre skuespillere, sin smilende tilgang til det hele, der skaber tryghed og god stemning og så selvfølgelig ved at brænde igennem, når hun så er på scenen.

Skuespiller

Natasja Rasmussen

Med Natasja vidste vi lige fra starten, hvilken rolle hun skulle have - og havde hun ikke selv sagt det, havde vi prøvet at tvinge hende til det, da hun er perfekt som Mrs. Hawkins. "Fuld af nattens stjerner" er stykkets glanssang, og Natasja synger den fantastisk og er i det hele taget fuldstændig ideel som den bekymrede og moderlige Mrs. Hawkins med det store hjerte, som Natasja uden tvivl også har. Ud over at være fuld af nattens stjerner, er Natasja altid den, der skaber latter - og larm - i gruppen, da hun altid har meget energi, hvilket har lysnet om projektet og hele tiden mindet os om, at vi gør det her for at have det sjovt med hinanden.

Scenograf

Helena Zander Wodschow

Vi er så heldige at have en superdygtig kunstner iblandt os, der ikke kun beskæftiger sig med teater og musik - for selvom det jo er hovedsagerne ved en musical, har Helenas indvirken på den scenografiske front været uundværlig. Hun har designet et fantastisk logo, organiseret kulisser osv. og står altid klar på scenekanten som både sufflør, tekniker, tæppetrækker og ikke mindst med overblikket over alt. Selvom hun ikke er med i skuespillet, engagerer hun sig 100% og møder stødt op til hver øvning, hvor hun altid redder os med at være frisk på at gå stand-in når en skuespiller er fraværende.

Musiker

Magnus Hostrup Christensen

Magnus startede med at udvise et intet mindre end forbløffende engagement i projektets forløb. Han finder sig i de mest mærkværdige basgange, og han spiller faktisk efter guitarakkorder - men ikke destro mindre udviser han og hans bas et fantastisk talent og interesse og beviser for os, at drengebandet kan meget mere end blot at jamme og have det hyggeligt med hinanden.

Musiker

William Bøllingtoft

Frisk på de sygeste guitarsoloer har vi William med den rolige tilgang til alting og det brede smil. William holder stødt og talentfuldt guitaren gennem hele stykket, bliver ligesom Magnus glad når han får lov at spille sangen "Hispaniola" og har ovenikøbet opfundet en ny måde at spille på, nemlig violin-giuitar (hvilket dog ikke blev vist til stykket).